Elvebredden...

Elvebredden...

tirsdag 16. juli 2013

1000 rosebilder - så langt - i juli

Jeg får ikke nok...

Det er stadig noe som har skjedd i hagen og som gjør at jeg må ta flere bilder... Disse to ukene i juli har vært nesten magiske fotouker.  Jeg har tatt over 500 bilder i egen hage...

Pluss at jeg har vært på rosetur til Bergen i tre dager (litt i overkant av 300 bilder), pluss at jeg har vært på hagebesøk hos Grehte-Karin Hovde og hennes rosevenn Helmer i Hyggen hvor jeg tok over 150 bilder...

Og - dette BARE av roser og noen få, utvalgte stauder dere... (noen personer har også klart å snike seg inn på noen av bildene...)

Hage er konstant læring, og noe av det jeg har lært er at - akkurat slik det er nå, blir det aldri igjen... To av stolthetene mine fra i fjor, Constance Spry og Lykkefund er ikke å se - av forskjellige årsaker.  Constance Spry frøs helt ned og viser ikke tegn til liv.  Lykkefund stod til slutt igjen med et par (svært så lange) grønne grener, men er nå så dekket av Vitalba-klematisen Western Virgin at den ikke synes. Western Virgin som er enorm og vokser seg større år for år, blomstrer fra sensommeren og utover i september, så den skal få stå... i år... Så må den bort (flyttes altså) hvis det fortsatt er liv i Lykkefund.

Konklusjonen er - jeg er så glad for de bildene jeg tok av disse to rosene i fjor!  Nå er det andre roser som får oppmerksomhet - blant annet denne:

Fantastiske Cariad med kamelialiknende blomster plantet jeg i fjor...
Det er en forholdsvis ny Austinrose som ble introdusert i 2010
Litt annerledes enn det vi forbinder med de klassiske Austin-rosene med sine halvfylte, myrra-duftende blomster.
 Cariad

2 kommentarer:

  1. Wow jag tror jag har dött och kommit till rosparadiset här hos dig!!! Så roligt att hitta fler som är lika rostokig som man själv!!

    SvarSlett