Elvebredden...

Elvebredden...

mandag 20. juni 2016

Peonen Yellow Crown - en velkommen nykommer i blomst i hagen i år!

I år blomstret Yellow Crown for første gang.  Jeg må innrømme at jeg nesten hadde glemt den.  I fjor så jeg peonblader i bedet og tenkte at - her kommer det noe spennende... Og så i år - bladene kom opp igjen - og denne gangen med to knopper!

Dag 1

Jeg måtte gå langt tilbake i notatene mine - og denne gangen var jeg heldig med at jeg hadde gjort nøye notater.  Tilbake i 2009 (det året vi gravde de første større blomsterbedene foran huset), fikk jeg noen peonrøtter fra en rosevenninne... Dette var en av dem.  Så altså - etter 7 år - endelig i blomst! Dag 2

Jeg kan mer om roser enn peoner, og jeg vet ikke om dette er vanlig når man legger ned et stykke rot... Uansett - snakker om tålmodighetsarbeid....

Dag 3

Den første knoppen startet å åpne seg 6. juni - og så langt har den altså kommet dag 3...

Dag 4

Dag 5 om morgenen

Dag 5 om ettermiddagen

Dag 6

Dag 7

Hele 7 dager fra knoppen begynte å åpne seg til blomsten var helt utsprunget...

4 kommentarer:

 1. Flott å følge utviklingen her i bildene, Toril! Minnes med glede besøket hos deg og dine flotte roser for tre år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, og takk skal du ha! Husker hyggelig besøk da dere var her...

   Slett
 2. Hei. Flott å følge utviklingen på denne peonen dag for dag. Artig at knoppen er lilla og blomsten gul! Den som venter på noe godt, venter som gjeves ikke forgjeves ;-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 3. Så flott peon, ganske utrolig at det måtte gå syv å før blomstring! Men absolutt verd å vente på! Ha en flott søndag, hilsen Anne-Kristin (Lykkelig i hagen)

  SvarSlett