Elvebredden...

Elvebredden...

søndag 6. oktober 2013

Clematis Tangutica Lambton Park & rosen Alchymist

Clematis Tangutica Lambton Park og rosen Alchymist

Jeg fikk lyst til å presentere en klematis Tangutica som jeg importerte direkte fra Tyskland for noen år siden. Den har en imponerende lang blomstringstid, og utover sommeren får de avblomstrede blomstene fantastiske, dekorative frøhoder som viser seg fram i harmoni med blomstene som fortsetter å komme helt fram til høsten. Jeg klipper den ned til ca. en meters høyde om våren, og den starter blomstringen allerede i månedsskiftet juni/juli.
Dette bildet som er tatt 6. juli i fjor (2012), viser Lambton Park i full blomst samtidig med rosen Alchymist. Alchymist var en av de første rosene som startet å blomstre i min hage i fjor - allerede 19. juni i fjor. Dette eksemplaret er en stikling jeg tok fra morplanten som står foran huset og får flere timer mer sol enn stiklingen som er avbildet.  Tross det - stiklingen starter å blomstre mer enn to uker før morplanten.  Fargen på blomstene er også betraktelig lysere.

Dette bildet tok jeg i går, altså 5. oktober (2013).  Lambton Park står fortsatt i full blomst. Alchymist frøs helt ned i våres. Men - den overlevde! Ser du nøye etter, finner du nye skudd som stikker ut mot venstre i bildet. Alchymist er engangsblomstrende, noe som innebærer at den blomstrer på grener fra året før.  Så jeg må vente til neste sommer for å kunne glede meg over blomstene.  En annen ting er også verdt å nevnte - den kjøpte, podede morplanten er en av de (få) rosene jeg mistet i våres.  Desto morsommere at stiklingen overlevde og kommer med nye, kraftige skudd.

Nærbilde av de vakre frøhodene...

Jeg avslutter med et bilde av Alchymist som viser hvordan den er godt i gang med blomstringen 22. juni.

1 kommentar:

  1. Fin hos deg, den klematisen! Har en tangutica som bare blir blader. Ufattelig mye blader...

    SvarSlett