Elvebredden...

Elvebredden...

lørdag 3. mai 2014

Noe av det jeg håper å kunne nyte denne sommeren'Hansa', en lettstelt og skyggetålig Rugosasort som blomstrer til langt utpå høsten. Kraftig vekst og deilig duftende blomster.

'Therese Bugnet', en lettstelt, herdig Rugosarose med få torner og vakre, røde grener (vinterprakt). Hos meg står den i skyggebedet hvor den blomstrer jevnt og trutt utover sommeren. Blomstene er ca 8 - 10 cm store og dufter herlig. Det blir en forholdsvis stor busk på godt over meteren, så den trenger litt plass.

'Louise Bugnet' er kanskje en av de flotteste hvite remonterende buskrosene. Rødfiolette blomsterknopper åpner seg til pur hvite blomster. Står flott både i sol og skygge - en lettstelt og vakker rose som også krever noe plass da den vokser seg over meteren høy og bred.

Bedet til høyre består i hovedsak av roser jeg har fått med som stiklinger fra gode rosevenner

Her dominderer rhododendron på forsommer, så kommer Albarosen 'Maidens Blush' som vokser på tripoden i midten av bedet. Neste bilde viser hvordan rhododendronbuskene benyttes som klatrestativ for sentblomstrende klematis
Klematis viticella har overtatt blomsterprakten i rhododendronbedet. Kantplantene rundt er månedsjordbær - deilige og søte jordbær som i smak og størrelse minner om barnedagene og markjordbær på strå....
Ripsbusken i bakkant har fått beskyttelse mot trosten - ikke noe er kjipere enn å komme ut en sommermorgen og finne bærbuskene fullstendig robbet!
2 kommentarer: