Elvebredden...

Elvebredden...

søndag 31. mai 2015

Complicata - en av de vakreste rosene med enkle blomster

Complicata har store, fantastisk flotte, enkle rosa blomster med vakre gule støvbærere. Blomstene vokser i klaser på opp til 20 og hver blomst kan  bli opp til 12 cm i diameter! Stikker du nesen bort i blomstene, vil du kjenne en middels sterk, søt roseduft. I tillegg er busken stor og flott - gjerne 2 x 2 meter stor, noe som betyr at du må ha dette i bakhodet når du skal plassere den i hagen. Du kan faktisk også bruke den som en middels stor klatrerose om du binder den opp - bor du i de varmere delene av landet betyr det at den mest sannsynlig når en høyde på 3 meter.

Complicata er engangsblomstrende, det vil si at den blomstrer i ca 4 uker fra månedsskiftet juni/juli. Etter at den er ferdig blomstret, utvikler den et vell av orangerøde nyper som gir hagen et flott fargeinnslag utover høsten.

Complicata klarer seg godt der mange andre roser ikke vil trives. Du kan plassere den et skyggefullt sted, og i tillegg stiller den ikke like store krav til kvaliteten på jorden som mange andre roser. Den får sjelden soppsykdommer, vokser godt på egen rot
og klarer seg i tillegg fint i H5.

Complicata hører hjemme blant de historiske, engangsblomstrende Gallicarosene, men er nok en av sortene i gruppen som ikke er veldig typisk.

1 kommentar: