Elvebredden...

Elvebredden...

tirsdag 28. juli 2015

Clair Renaissance har klart seg bemerkelsesverdig godt gjennom den siste ukens regnskurer...

Dette er 18. juli, og regndråpene sitter tett i tett...

26. juli, og fortsatt full av regndråper.  Nye knopper har åpnet seg og  er i ferd med å springe ut. 
Det er bare å nyte - gå innom hver runde i hagen - beundre hver enkelt rose - stikke nesa nedi og kjenne duften - osv... osv... osv...

Clair Renaissance er en moderne buskrose fra Poulsen i Danmark. Den har stive grener som holder blomstene oppe også når de blir tunge i regnvær (et stort pluss).  De lyse, varmt rosa blomstene vokser i klaser og har en middels sterk, søt og deilig duft.  Det er alltid et pluss at rosene kommer i klaser som dette.  Det betyr at blomstringen totalt sett varer mye lengre.  På det siste bildet har jeg fjernet de to rosene som var kommet lengst på det første bildet og nye, og de nye, friske blomstene kommer til sin rett. 
Busken skal kunne bli opp til 1,5 m høy, men hos meg har den så langt ikke vokst seg høyere enn til ca 80 cm.  Dette skyldes nok at den står et sted med litt for dårlig jordsmonn (fjell under bedet som gjør at det ikke er mulig å grave dypere), pluss at duehodene som sørger for blomstring på sensommeren har en tendens til å bli litt vel intime..
Clair Rennaissance remonterer og klarer seg i hvertfall greit i sone 3. Nå får den ekstra poeng hos meg fordi blomstene holder godt i regnet, pluss at grenene ikke legger seg utover på grunn av tyngden fra alle regndråpene.

1 kommentar:

  1. Ja, roser er fine selv om det regner.
    Hilsen ingeborgfra fruhaldshage.blogspot.com

    SvarSlett