Elvebredden...

Elvebredden...

onsdag 13. juli 2016

Uvær i anmars...

Rosene bidrar til stemning i hagen - både i sol og uvær...
 Apple Blossom klatrer i en gammel Rosehagtorn som er i ferd med å takke for seg..

Camelot er i ferd med å klatre helt til topps i rosebuen hvor den har selskap av Jackmanii-klematisen Purpurea Zojapuur. Den lysere rosa småblomstrede rosen som vokser nederst på buen er jeg ikke sikker på hva heter - den kom til hagen som stikling - og lappen forsvant underveis i prosessen fra stikling til "voksen rose".

Både Apple Blossom og Camelot har forøvrig klart seg svært godt gjennom de voldsomme regnbygene vi har hatt de siste par dagene. Apple Blossom virker ikke å bli påvirket i det hele tatt, og Camelot mister kronbladene noe raskere, men det fine er at de faller på bakken og ikke blir hengende som brune kladder over de andre knoppene som snart springer ut.
Begge to har også klart seg svært bra gjennom vinteren så og si ingen tilbakefrysning.
Apple Blossom er som de fleste ramblere (slyngroser) engangsblomstrende, men Camelot holder det gående fram til frosten kommer. Den første blomstringen er rikest, men det er herlig med en klatrerose som sprer farge og glede langt utover høsten.

2 kommentarer:

  1. For et fantastisk klatrende rosehav. En nytelse. Jeg er relativt ny med roser i hagen min, men drømmer om at det skal bugne av dem med årene.
    Ha en fin kveld.
    Jannicke

    SvarSlett
  2. Så flotte og dramatiske bilder! Flotte lysende roser mot en litt truende himmel! Ha en fin sommerkveld :)

    SvarSlett