Elvebredden...

Elvebredden...

torsdag 30. juli 2015

Apple Blossom - en rambler (slyngrose) som viser god utvikling...

For tre år siden bestilte jeg sammen med noen andre rosevenner Apple Blossom direkte fra Kordes i Tyskland.  (Rosen er ikke foredlet av Kordes - vi har kun kjøpt den herfra. Den ble fremforedlet av Luther Burbank i USA i 1932 og ble introdusert samme året). 
Jeg plantet den, sammen med Clematis Dorothy Walton  ved roten av en Rosehagtorn som er i ferd med å dø ut.  (å benytte gamle trær i hagen som er i ferd med å ta kvelden som klatrestativ for roser og klematis er faktisk en flott utnyttelse av det naturlige vi har i hagen). 

Tre år senere begynner den å komme til sin rett... 
Og  - jeg kan bare se fram til neste år, for årets skudd når nå helt opp til toppen av Rosehagtornen den er plantet ved siden av.
Dette er også et eksempel på hvordan det går an å lykkes med å plante roser på skrå når jordsmonnet ikke gjør det mulig å grave dypt nok...  Apple Blossom ser ut til å trives godt med å være plantet temmelig grunt i bakken - røttene lagt på skrå... (kjøpt som barrotrose og plantet på forsommeren umiddelbart etter mottakelse).
Apple Blossom skal være en hardfør rambler som under de rette forholdene skal kunne bli opptil 5 meter høy og 3 meter bred - så da er det bare å ta tiden til hjelp og se om den etterhvert vil dekke hele treet den nå er iferd med å vokse opp til toppen av!

2 kommentarer:

  1. Oi! Det var en vakker klatrerose. Tror jeg må føre den opp på ønskelisten min :-)
    Ha en fortsatt fin dag
    Stein

    SvarSlett
  2. Fiiin! Ja, får håpe den klatrer til topps etter hvert.

    SvarSlett