Elvebredden...

Elvebredden...

torsdag 6. juni 2019

Den japanske trepeonen Shimane Chorujaku står i full blomst!

Jeg venter hver dag på at de neste rosene skal starte å blomstre... Det er fortsatt bare Rosa pendulina som blomstrer, og det har hun gjort i ensom majested siden 22. mai. Det kan jeg nok takke det  temmelige kjølige og vekslende de siste ukene for.

Men - ventetiden har også noe vakkert å by på.  Shimane Chorujaku blomstrer flott i år og har flere blomster en noen gang før.  Blomstene er 20 - 25 cm i diameter og fantastisk vakre.

I år har den 12 blomster, og det er betraktelig frodigere en foregående år hvor det gjerne har vært et par-tre stykker. Trepeoner er kostbare i innkjøp, men blir gjerne svært gamle, og det hjelper jo på.

Og - den står også vakkert med flott bladverk resten av sesongen og gir litt ro til alle rosene som vokser ved siden og over.

Jeg kan ikke så veldig mye om peoner, men hadde i hodet at de skulle utfylle blomstringstiden i hagen og gi den farger før roseblomstringen starter.  Nå har jeg åtte forskjellige, og denne starter først.  Claire de Lune står nå også med knopper som brister hvert øyeblikk, mens de andre i større eller mindre grad slåss med rosene om oppmerksomheten litt lenger ut i juni.

Traff ikke helt der - men det er jo uansett fint med litt variasjon.

3 kommentarer: